di 15 november 2022, 10:00 13:00

Praktijkdag Young Innovators programma

Tijdens deze dag maak je kennis met het Young Innovators programma. De hele dag gaan leerlingen van verschillende scholen aan de slag met een door een organisatie ingediend vraagstuk rond circulariteit. De dag is interessant voor onderwijsprofessionals die willen zien hoe dit innovatieve onderwijsprogramma werkt, en voor coaches die leerlingen willen helpen in het systeem-denkproces.

Young Innovators is een innovatief onderwijsprogramma over duurzaamheid en systeemdenken voor leerlingen in de bovenbouw van havo en vwo. Het programma is projectmatig opgezet en biedt veel innovatieve lesmethodes, zoals challenge-based leren en kennisvisualisatie.

Leerlingen gaan tijdens de lessen en een eendaagse Hackathon aan de slag met vraagstukken die zijn ingebracht door overheden, stichtingen, verenigingen en niet-commerciële organisaties. Dit creëert contextrijk onderwijs en stelt de leerlingen in staat om complexe problematiek te ontrafelen aan de hand van voorbeelden in hun eigen omgeving.

Gedurende de dag zijn twee momenten ingebouwd waarop je welkom bent. Dit is om 10.00 uur, of om 12.00 uur en elke sessie duurt maximaal een uur. 

Wanneer

di 15 november 2022, 10:00 13:00

Waar

VO- UvA gebouw Roeterseiland (ABC)

Roetersstraat 11

1018WB Amsterdam

Organisatie

Stichting Technotrend

Voor wie

Onderwijsprofessionals VO (havo/vwo)

Aanmelden

Deel deze pagina: